20-годишнина на школата за митнически кучета на Агенция „Митници“

20-годишнината на школата за митнически кучета на Агенция „Митници“, намираща в Балчик, беше отбелязана с демонстрация на работата на екипите водач и куче пред ученици.

На уменията на четириногите митнически служители се порадваха деца от Клуба за превенции при 4-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ – Варна. Кучетата Гари, Гая и Мая, както и техните водачи от отдел „Борба с наркотрафика“ на МП Летище София и МП Кулата, показаха нагледно как претърсват превозни средства и пратки, за да открият наркотици. 

В 20-годишната история на школата са обучени над 100 детекторни кучета за разкриване на наркотични вещества, тютюневи изделия и банкноти, подготвени да работят с митническите служители по границите и в страната.

Школата за митнически кучета в гр. Балчик е създадена с помощта на Програма ФАР и методическата подкрепа на Германската митническа администрация. Официалното й откриване се състои в края на 2003 г., а нейните преподаватели са се обучавали на най-добрите методологични практики в школите за митнически кучета в Германия и Чехия.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Снимка: Агенция „Митници“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *