19-годишен глобен 3000 лв. за дрифт покрай деца близо до спирка

19-годишен водач бе глобен 3000 лева за дрифт покрай деца и близо до автобусна спирка.

Сигналът за опасно шофиране в сливенското село Сотиря е бил подаден от граждани, притеснени от поведението на шофьор на лек автомобил, който дрифткирал, навлизайки в насрещната пътна лента. Това се е случило малко преди 14,00 часа на оживена улица в населеното място, когато в близост е имало група деца на автобусна спирка с чакащи хора.

Районно управление – Сливен, и служители от участък „Петолъчка“ са предприели незабавни действия за документиране на случая и установяване на извършителя.

Автомобилът е установен благодарение на общинските камери за видеонаблюдение. На видеозаписа се вижда как автомобилът се движи настрани и навлиза в насрещната лента, преминава по мост, прави обратен завой и отново на същото място се завърта с приплъзване на гумите.

Впоследствие полицейските служители установяват и водача. Той е на 19 години от село Сотиря. Придобил е правоспособност само преди няколко месеца. Автомобилът е „Фолксваген Бора“, собственост на негов роднина. Нарушителят е призован в РУ-Сливен, където му е съставен акт за административно нарушение. Санкцията, предвидена в ЗДвП, е глоба в размер на 3000 лева, 12 месеца лишаване от правоуправление и спиране от движение на автомобила.

Това е поредният санкциониран водач за дрифт и опасно шофиране, след подаден сигнал от граждани и документиран благодарение на видеонаблюдението.

Всеки сигнал, подаден от граждани, се проверява и при наличие на достатъчно данни за нарушение се налага санкция. Сигнали за нарушения на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *