Четирима въоръжени с маски и автомати обраха в 8 ч. сутринта инкасото на „Вип Секюрити“ от банкоматите на ОББ и Пощенска банка в подземията на Ринг Мол

Четирима въоръжени до зъби главорези с тъмни дрехи, ръкавици и маски обраха инкасото на „Вип Секюрити“, което е трябвало да зареди с пари ОББ и „Пощенска банка“ в 8 ч. тази сутрин в Ринг Мол. Инкасо автомобилът е влизал в паркинга на столичния търговски център, за да зареди банкоматите.

Зам.-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че пред инкасото е застанал автомобил, който е препречил движението. Тогава са излезли няколко въоръжени лица.

Заплахата към шофьора и охранителя на „Вип Секюрити“ е била: „Излизайте! На земята!“. На охранителя са сложени белезници, а шофьорът на автомобила е ударен, но не е нещо сериозно, посочиха още от прокуратурата.

Нападателите са отворили автомобила и са започнали да товарят парите, предназначени за банкоматите на ОББ и „Пощенска банка“ в другата кола. По всяка вероятност сумата е сериозна.  След като са преместили касетите, нападателите са се качили в два автомобила с украинска регистрация.

След обира колите на похитителите са били запалени в кв. „Кръстова Вада“. Опожарените автомобили също са с украински номера, което потвърждава връзката между двете престъпления. Извършителите вероятно са знаели предварително маршрута на „Вип Секюрити“ и така са организирали обира. Все още се уточнява сумата, която е открадната. Взети са всички пари от автомобила.

Има записи от видеокамерите в „Ринг Мол“, които все още не са прегледани обстойно, допълват криминалисти.
Източник: crimesbg.com/razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *