Това е ГЕРБ: Сливен пръсна 3,9 млн. за охрана на неработеща станция, кметът Стефан Радев отива на прокурор (СНИМКИ + ВИДЕО)

Престъпният маниер, по който работят кметовете на ГЕРБ в цялата страна, не е тайна за никого – примерите за злоупотреби за стотици в общините, командвани от хунтата на Бойко. Поредното безобразие идва от Сливен, където кметът от ГЕРБ Стефан Радев управлява вече два мандата с явни мераци за трети.

Пречиствателната станция няма акт 16 и затова не може да се използва от ВиК-Сливен, кметът Стефан Радев не прави нищо по въпроса и налива по 300 бона на година за охрана

Оказа се, че повече от 13 години – от 2009-а, когато хунтата взима властта за сефте, а Бойко Борисов става за пръв път премиер, градът плаща годишно по 300 000 лева за охраната на неработеща пречиствателна станция, която така и не е пусната в експлоатация – дотук се губят следите на 3,9 милиона лева!

Вярно е, че неработещият обект не е строен по времето на Стефан Радев, който плете схемите си като кмет от 2015 г., но и друго е вярно – че вече 7 години от тези 13 Сливен е под негова власт и кметството продължава да налива по 300 бона в касите на охранителна фирма заради пречиствателната станция, вместо да я пусне в действие.

Новината потвърдиха и колегите от регионалния сайт zvanar.com. Скандалът вече е достигнал и до парламента, откъдето изтече запис от проведеното на 22 януари заседание на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

На депутатската сбирка народният представител от „Български възход“ арх. Виолета Комитова, бивши министър на МРРБ в кабинета „Кирил Петков“ заяви следното:

„Не искам партия ГЕРБ да се обижда. Пречиствателна станция Сливен мисля, че е правена 2009 г. Нито знам кой е бил министър, нито кой я е поръчвал.

Но досега, до 2021 г. пречиствателната станция не е предадена на ВиК Сливен за ползване, а МРРБ всяка година подписва договор с охранителна фирма за 250 – 300 хиляди лева годишно, за да се пази станцията, защото може да се разграби оборудването, което е за 30 милиона.

Аз направих опит тази пречиствателна станция да я предадем на ВиК Сливен. Тя е направена, за да се ползва, но тя няма необходимите документи, за да получи акт 16 и продължаваме да я пазим без да я ползваме“, изтъква Комитова.

През годините след строежа в съоръженията на пречиствателната станция пораснаха дървета. Към момента ВиК изпълнява поредния воден проект в Сливен и подвеждащ и отвеждащ водопровод.

По информация на zvanar.com наетите от охранителната фирма получават заплатите си чак след 4-5 месеца, през останалото време кретат на някакви аванси. Шефовете на охранителната фирма обикновено наемат пенсионери, на които плащат жълти стотинки, като огромната част от въпросните 300 000 лева потъва в техните джобове.

Narod.bg обаче има неприятна новина за Стефан Радев – договорът за охрана на пречиствателната станция вече е обект на прокурорска проверка. Оказва се, че държавното обвинение е открило интересни зависимости, които са станали и повод за разследването на кмета Стефан Радев.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *