Създателите на „Детективът Пиер от лабиринта“ ще проведат уъркшоп в София

Японският колектив Ic4design, създател на поредицата книги „Пиер, детективът на лабиринта“, идва в България. На 10 септември художникът Хиро Камигаки и неговият екип ще участват в уъркшоп, съобщиха организаторите в понеделник.

„За първи път ще посетим България и сме много развълнувани. Сега ще можем да видим София със собствените си очи. Преди време нарисувахме нейния лабиринт и сега ще разберем дали сме си свършили добре работата“, казва Камигаки. По време на семинара колективът ще демонстрира работния си процес. Всеки желаещ ще може да се включи в създаването на съвместна илюстрация.

Събитието е част от програмата Sofia board game weekend в рамките на Sofia summer fest. „Изключително сме щастливи, че Ic4design откликна на нашата покана. След рисунката, която създадоха за нас, сме в постоянен контакт и искахме да представим тях и работата им на повече хора. Така се роди идеята да ги поканим в България, а какво по-добро място от Софийския летен фестивал и уикенда на настолните игри. Сигурни сме, че те ще запалят голям интерес с идеите и енергията си“, каза Николай Рашков, оперативен директор в логистичната компания Eurospeed, по чиято покана японският екип идва в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *