Съвети за поставяне на вана в малка баня

Когато искате на всяка цена да имате вана в банята си, няма съмнение, че ще имате трудност в избирането на точния вариант! Има много възможни трикове, с които да постигнете целта си и да интегрирате този елемент в няколкото квадратни метра, които имате. Ето няколко.

Изберете мултифункционално оборудване

Въпреки че ваните са основно предназначени за да се отпуснете приятно в тях, много често не остава достатъчно време за тази процедура. Вместо това в бързината много хора просто си взимат душ. Единственият проблем: в малка баня е трудно, ако не и невъзможно да се поберат както вана, така и душ.

За да преодолеете този недостатък, направете мястото мултифункционално. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате душ колона над ваната и да поставите параван за баня, за да предотвратите пръскането на вода в цялото помещение. За да избегнете ненужно заемане на място, използвайте плъзгащи се (или въртящи се) паравани за баня. Така едновременно имате възможността да си вземете само душ или да се отпуснете след дългия ден в топлата вода във ваната.

Изберете асиметрична вана

Когато мислим за вана, често си я представяме с правоъгълна или овална форма. Защо не разчупите обстановката и обмислите вариант за асиметрична вана? Важно е да изберете вана с компактни размери, съобразени с пространството в банята. Ъгловите вани са чудесен вариант, тъй като оползотворяват неизползваемото пространство. Помислете и за асиметрични модели, които предлагат повече място за краката, без да заемат голяма площ. Акрилните вани са леки, сравнително евтини и се предлагат в различни цветове и форми. Чугунените вани са по-здрави и задържат топлината по-дълго, но са по-тежки и скъпи.

Допълнителни функции на модерните вани:

– Хидромасажна система за релаксираща и комфортна вана.

– Въздушни дюзи за масаж с мехурчета

– Подгряване на водата за поддържане на постоянна температура.

Поставянето на вана в малка баня е предизвикателство, но не е невъзможно. С внимателно планиране и избор на подходящи решения може да се създаде функционално и стилно пространство, в което да се наслаждавате на релаксиращи и топли моменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *