Сменят шефовете на НАП и митниците – Румен Спецов и Петя Банкова са аут

Първата работа на служебния кабинет, който трябва да бъде излъчен от премиера Димитър Главчев, е да смени ръководството на превзетите Национална агенция за приходите (НАП) и Агенция „Митници”, научи ексклузивно Narod.bg от брилянтен източник в разглобката.

Така биг босът на НАП Румен Спецов и шефката на митничарите Петя Банкова са аут.

Както единствено Narod.bg разкри, Банкова се оказа роднина на Спецов. И двамата подготвени за смяна началници на двете приходни агенции, от които всъщност зависи формирането на бюджета, са от Добрич.

Припомняме, че доскорошният директор на митниците Павел Тонев бе назначен за съветник на финансовия министър в оставка Асен Василев, който изненадващо обяви намерения за сливането на двете агенции в нова мегаструктура с 12 000 човека персонал.

Отново първи писахме за тоталната каша в митниците, част от която е и рокадата в териториална дирекция „Митница София“, която преди дни осъмна с нов директор, след като на поста бе назначен Павел Манченко – брат на журналиста Методи Манченко, чийто кум е… Милен Велчев.

До момента Павел Манченко беше представител на Агенция „Митници“ в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *