Разстрел за 2 млн. лева и бяла роза – как офицер от НСО и син на бивш министър ликвидираха онкоболна

Разстрел за 2 млн. лева, рекет, изнудване, пране на пари и една бяла роза. Зад всичко това стоят един офицер от НСО, син на бишата социална министърка от Тройната коалиция Емилия Масларова и приятел на популярната миска Ивайла Бакалова.

Станка Марангозова е убита на 19 октомври 2019-а. Тя е в последен стадии на онкологично заболяване, напът към жилището си от Окръжна болница в София, където се лекува, тя е разстреляна от моторист. Върху все още топлия й труп е оставена бяла роза.

Разследващите бързо стигат до поръчителя – Иво Масларов. Той е син на съдената за задигнати 10 млн. лева бивша социална министърка от Тройната коалиция Емилия Масларова. Последната отрича всякакви връзки със сина си.

В схемата обаче са замесени и други интересни лица.

Прокуратурата смята за физически извършител Петър Костов – Стъкларя – популярен наркобос в западната част на София. Посредник и организатор на покушението пък е Борис Иванов – офицер от НСО. За подбудители се считат Иво Масларов и Веселин Денков – Весо Брадата – приятел на миската Ивайла Бакалова и обвинен в лихварство и пране на пари.

станка марангозова убийство

Моторът, с който килърът на Марангозова се е придвижвал, беше намерен подпален и хвърлен в езерото в Чепинци.

В папките по делото срещу тях доказателствата сочат, че за убийството на Марангозова са платени 200 000 лева. Самата тя влиза в схемата, след като получава 150 000 евро от Иво Масларов. С парите тя е трябвало да търгува на борсата и да му отчита печалба от 15 процента. Масларов обаче не се задоволил с този процент. Така следват редица заплахи, дела и кражби на имоти.

Станка Марангозова взела 150 000 евро, а върнала 2 млн. лева. Въпреки това била ликвидирана

Така Марангозова му изплаща над 2 млн. лева и все още му остава длъжна. В схемата се намесва и Веселин Денков със своя фирма за събиране на дългове, маскирана като небанкова институция, така двамата отнемат последното, което Марангозова има – апартаментът й.Жива ли е Иления? Или къде е дъщерята на Ал Бано и Ромина

Покойната Станка обаче се оказва костелив орех и завежда редица дела срещу двамата, за да отстоява правата си. Предполага се и че това е причината за поръчката на нейното убийство.

Малко след покушението Интерпол обявява за издирване Иво Масларов, който се укрива в Германия. Той е задържан, а във вторник вече е екстрадиран с полет до София. Той е отведен в ареста на Националното следствие и предсои прокуратурата да поиска постоянния му арест.

 

Веселин Денков – половинката на Ивайла Бакалова, е обвинен като подбудител на убийството. Той е разследван и за лихварство

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *