Нови факти: Димитър Любенов дал 200 лв. на полицаите, „не стигали“ за охрана до дома му

Димитър Любенов е дал поисканите 200 лева на полицейския патрул Любка Гечева и Георги Малински, но сумата била само за охраната по околовръстното, но не и до дома му.

Това е обяснил в своите показания обвиненият шофьор за убийството на френския гражданин при катастрофата на столичното Околовръстно шосе, информира “24 часа” от запознати с разследването. Очаква се Димитър Любенов да потвърди своята история и пред съдия.

Той е карал пиян и дрогиран към автомобил на “Дринк енд драйв”, което е необичайна практика употребилите алкохол клиенти на тази популярна нощна услуга обикновено очакват шофьорите от фирмата, които да поемат управлението на автомобила им.

39-годишният мъж бил с приятели в кръчма в столичния квартал “Бояна”, но без любимата жена Моника, която празнувала рождения си ден другаде без Димитър. Тригодишният им син бил оставен на детегледачка.

Докато синеоката блондинка празнувала, Любенов вечерял, пил и ракия, газирана вода и енергийни напитки.

В неговата версия не се споменава шмъркане на кокаин, макар експертиза да показва, че се е дрогирал с този наркотик. В края на събирането в кръчмата той се обадил на свой адаш, управител на “Дринк енд драйв”. Мъжът обещал да му прати шофьор и кола. След като според сметките на Любенов минали над 60 минути, той отново позвънил.

Димитър ми пусна есемес, че ще прати друга кола, понеже неговата е спряна за проверка от полицията и е далече от заведението, обяснява пред разследващите Любенов. Накрая отчаян, че никой няма да дойде да ме прибере, се качих в колата си и реших да отида до втората кола на “Дринк енд драйв”, която също била спряна от полицаите, продължава мъжът, който има бизнес, свързан със септични ями.

Димитър Любенов се отправил към бул. “Александър Пушкин” с мощното си “Порше Панамера”, което взел на лизинг 18 месеца преди катастрофата. Тръгнал натам, защото управителят на “Дринк енд драйв” му казал, че и втората кола на фирмата е спряна от полицията на този булевард.

Дали Любенов е звъннал и на полицаите Любка Гечева и Георги Малински, ще се проверява тепърва. Това бе и една от темите на скандала между МВР и прокуратурата, тъй като униформените дали мобилния телефон на Любенов на неговия бизнес партньор, а не са го предоставили на разследващите.

Знае се, че двамата полицаи от Шесто, които са станали свидетели на адската катастрофа и се опитали да се измъкнат на заден ход по локалното платно до околовръстното, преди това са били в кв. “Горна баня”.

Двете коли – поршето и патрулката, са засечени от камера на Столична община на булевард “Александър Пушкин” 10-ина минути преди 4 часа сутрина, когато става катастрофата.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *