Нови разкрития: За да ползват автомивка без пари, полицаи издавали на Семерджиев къде са патрулите

И монтьорът, регистрирал джипа, с който той уби момичетата, също е сред 40-те наказани като помагачи

Монтьорът, който е поставил регистрационните табели на черното “Ауди Q7”, с което Георги Семерджиев блъсна и уби 2 момичета в София на 5 юли, е сред 40-те служители на МВР, които са наказани, защото помагали на бившия футболист.

Регистрацията на фаталния джип станала 2 месеца преди катастрофата на столичния бул. “Черни връх”. Тя е направена в столичния КАТ на “Драган Цанков”. Самият Семерджиев отишъл, но като пътник на предната седалка. Джипът се водел на фирмата му, която има автомивка. Затова зад волана бил служител на бившия футболист. Той имал пълномощно и докато течал прегледът и се слагали регистрационните табели, се занимавал с документалната работа. През това време Семерджиев си седял в колата и не слязъл в нито един момент.

Едва месец след това – на 11 юни, Семерджиев е спрян за проверка от полицаи от 7-о РУ в София. Той карал дрогиран с амфетамини, затова униформените взели швейцарската му книжка, за която впоследствие се разбра, че е фалшива. Те свалили номерата на джипа.

Преди да успеят да го задържат обаче, Семерджиев избягал. Затова униформените са наказани. Веднага след зловещия удар, при който Семерджиев мина на червен светофар, удари го такси, заби се в спирката и премаза момичетата, на място се оказал полицай от 4-о РУ. Той също е наказан, защото има данни, че логистично е подпомогнал Семерджиев да избяга – казал му откъде да мине, за да не го снимат камери.

Така осъденият като наркодилър мъж стигнал до автомивката си. Там се обадил на полицайката от 1-о РУ Симона Радева. Срещу нея има извършена дисциплинарна проверка, която до дни приключва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволнение, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред Нова телевизия. По думите му са установени неправомерни действия от нейна страна, които се изразяват с помощ спрямо Георги Семерджиев, включително и да се укрие.

 

Тодоров добави, че има констатации за голяма група служители на МВР, за чиито действия или бездействия са установени данни за дисциплинарни нарушения и това е повод да започнат производства срещу тях.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *