Мутрите на Валери Дебелия мачкат Враца – МВР спи

Мутри, сякаш изскочили от криминалната хроника на 90-те години, бият наред във Враца, докато полицията подозрително бездейства. В сигнал до Alarma.bg читатели апелираха да осветлим престъпленията на хазартния бос Валери Тодоров – Дебелия и сина му Кристоф, като се надяват лично МВР министърът Иван Демерджиев да се заеме с мутренските изцепки на семейния тандем и техните покровители в униформи.

Щрих към кримиисторията е фактът, че 50-годишният Валери Дебелия се брои като един от основателите на ВИС във Враца. През годините тарикатът многократно е имал проблеми с властите. През 2009 г., например, Комисията „Кушлев” му отне незаконни имоти за близо 1 600 000 лв. Той обаче подаде жалба в Страсбург и България бе осъдена да му плати обезщетение.

От сигнала става ясно, че от години във Враца вилнее банда, сякаш извадена от нафталина. Разбойниците са предвождани от Валери Дебелия, сина му Кристоф и двама техни охранители.

Врачани стават свидетели на потресаващи гледки, сякаш са се върнали най-опасните години на СИК и ВИС. Четиримата с анцузи, демонстративно заболи в тях палки, ножове и пистолети, обикалят целия „Пробив” – центъра на Враца.

Селските бабаити гледат предизвикателно, търсейки с кого да се сбият, за да демонстрират своята безнаказаност. Не са редки случаите на проявена изключителна дързост и агресия, както например екшъна, при който Кристоф и охранителят му пребиха човек с метални тръби в центъра на града пред десетки свидетели.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *