Международен скандал! Американските служби по петите на менте-аптеките ABCPharmacy и боса им Тодор Карликов

Грандиозен международен скандал зрее по вина на боса на ABCPharmacy – Тодор Карликов, издадоха наши източници от адвокатурата. От няколко месеца лекарствената верига ударно открива аптеки под тепетата и примамва болните и оскотели пловдивчани с гръмки реклами и съмнителни промоции.

Активното им присъствие в интернет и социалните мрежи обаче се набило на очи на хиляди километри от България – в САЩ. Оказва се, че Тодор Карликов е откраднал наименованието, логото, графичните и словни символи от една от най-големите фарма вериги в Америка, които също се казват ABCPharmacy. За пладнешкия грабеж на интелектуална собственост алармирал не кой да е, а висш директор на Meta – собственик на Facebook, Instagram, WhatsApp и множество други приложения, където Карликов пуснал спонсорирана реклама.

Съгласно щатското законодателство, истинските притежатели на бранда веднага се обърнали към тамошните служби за да издирят бг-хайдуците, а мастити кантори зад Океана вече се свързали с родни адвокатски дружества да представляват клиентите им у нас. За присвояването на интелектуална собственост най-вероятно е алармирано и посолството, коментираха източниците ни.

Едно е сигурно – босът на никому неизвестните пловдивски аптеки Тодор Карликов ще се прочуе и зад Океана с тлъсто дело за стотици милиони, потриват ръце хищни адвокати.

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *