Лидерът на ВМРО Каракачанов се оказа по-богат и от Светия синод

Партия ВМРО, която под ръководството на Красимир Каракачанов, огласен като агент Иван на Шесто управление на ДС, е напът тотално да изчезне от политическата карта на страната, се раздира от вътрешни скандали.

Влиятелни кадри негодуват, че трайно са изпаднали от властта, а финансите на партията са дълбоко пазена тайна. Затова те най-настойчиво искат НАП да се разрови в сметките на ВМРО. За целта вече са изпратили няколко подробни сигнала до данъчните.

ВМРО е най-богатата на недвижими имоти политическа формация в страната, но никой не е наясно какви пари се събират от наеми, как се определят тези наеми, как се избират наемателите…, гневят се кадри на партията. Тази тайна е наложена от години, при това лично от Каракачанов, който се разпорежда с парите на партията, нищо че формално вече се води само почетен председател.


Макар ВМРО вече да не е в дневния ред на обществото, несъмнено Каракачанов и протежетата му, са станали много богати хора. Запознати изрично подчертават, че не Светият синод, а ВМРО е най-заможната структура и е крайно време НАП да осветли приходите и разходите на партията.
Както е известно богатството не е натрупано от Каракачанов и кръга му. Те просто имат нахалството да заграбват имотите на някогашните бежанци от различни краища на Македония, останали под турска власт в края на XIX век.

Красимир Каракачанов е вкаран във ВМРО под натиска на Пенчо Кубадински. След това през 2003 г. с хитър ход младата надежда на старите партийци и ДС ченгетата успява да впише цялата собственост на някогашните бежанци във „Фондация ВМРО“, която е регистрирана в частна полза. Едва ли някогашните бежан

ци са предполагали, че богатството им ще бъде присвоено от доносници на ДС.

Любопитен факт е, че сред тогавашните създатели на фондацията, е и Костадин Костадинов, който днес вече има своя партия – „Възраждане“. Тук е мястото да отбележим, че частна полза означава, че приходите на ВМРО могат законно да се използват от учредителя Каракачанов и свитата му.

Имането на партията е пръснато из цялата страна като се започне от Македонския дом на „Пиротска“ 6, където е седалището на ВМРО, мине се през магазини и други сгради из България, все на централни улици, в т.ч. и имот в Банско, който навремето бил на икономическото министерство. След запой обаче тогавашният министър Румен Биков го харизал на ВМРО.

С всички тези пари обаче се гарантира единствено високият стандарт на Каракачанов, неговите приближени и семействата им. Именно поради тази причина мнозина от партията очакват всеки момент да гръмне грандиозен скандал.
Самият Каракачанов в интервюта винаги е посочвал, че не само не е продал нито един от тези имоти, а дори е добавил нови към тях.
Редовите активисти обаче уточняват, че те са добавени към „Фондация ВМРО“. Така и не става ясно обаче какво ще се случи с това богатство при закриване на фондацията. В учредителния акт е записано, че ликвидацията се извършва от председателя, т.е. Красимир Каракачанов или определено от него лице.
Източник: Уикенд/crimes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *