КОМЕНТАР: Защо се провалиха? Криминално проявени, съмнителни дипломи, малокултурни

Защо великите носители на промяната, която така и не дойде, се провалиха и защо съвсем резонно ПП върви към политическото бунище? Един от най-добрите съвременни български филолози проф. Лилия Илиева даде своето мнение на езиковед, изкушен от политическите събития, които определят дневния ред на всеки един от нас, видя Narod.bg.

Ето какво написа проф. Илиева във фейсбук:

ЗАЩО СЕ ПРОВАЛИХА? На пръв поглед, всичко беше прекрасно. Борба с корупцията, законност, млади и образовани хора, живели в Америка и Европа. Но – НА ПРЪВ ПОГЛЕД (някои си останаха с него).

На втори поглед: криминално проявени, със съмнителни дипломи, неспособни да научат нещо за управление на държава. Малокултурни, въвеждат драг-шоу като „елитарност“.

Парадиращи с това, че зад гърба им е Посолството.  И мечтаещи да се изнижат, като съберат пари за острови в Тихия океан. Ако имаше прокуратура, отдавна да се занимава с измамите им.

Няма нужда от повече думи, нали…

ВИЗИТКА

Лилия Илиева е професор по общо и сравнително езикознание от Югозападния университет. Преподавала е в Пловдивския университет, Софийски университет, в катедра Българска филология на Пекинския университет, работила е в Люблянския университет.

Проф. Илиева е откривател на историческия трактат на Петър Богдан от 1668 г. “За древността на бащината земя и за българските дела”.

Към нейния научен принос за работа с неизвестни средновековни текстове са още “Кратко изложение за българите”, 1774 г. от Йохан Щритер, богословската книга “Огледало на истината” от Кръстьо Пейкич, 1716 г. и дисертацията на отец Марко от Чипровци “Петдесет въпроса от Светото Писание от Двата Завета”, 1679 г.

Проф. Лилия Илиева е съавтор на първите словенско-български и българско-словенски речници, автор на книги като “Българският език в предисторията на компаративната лингвистика”, “Българският народен поетически език” и други трудове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *