Йоанис Козас пътува до Гърция, докато е под домашен арест и кара кола без книжка – плаща ли на съдии и прокурори?

Гъркът Йоанис Козас, сочен като поръчител на зверския побой над бившата му съпруга Стефка Терзийска в Благоевград, която ослепя се едното око след мелето, пътува спокойно до Гърция, макар да е под домашен арести, при това с личния си автомобил, въпреки че е с отнета шофьорска книжка.

Йоанис е сочен като поръчител на зверството над бившата му съпруга Стефка Терзийска
От полицията в югозападния град споделиха конфиденциално с Narod.bg, че има очевидци, както и записи отохранителни камери как Йоанис Константинос Козас, заловен през ноември да шофира пиян и надрусан, подължава да пили гуми по пътищата, макар и без книжка, което поражда основателни съмнения, че има размяна на кеш по високите етажи на благоевградската Темида, което все още е болезнено парещ въпрос покрай убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

Козас е обвиняван, че е поръчител на бруталното нападение над бившата си съпруга пред октомври 2023-а, при което 21-годишният наркоман Кирил Лукаров буквално ослепи бизнес дамата, но въпреки това излетя на свобода.

Чужденецът, който е със статут на постоянно пребиваващ, което Narod.bg знае от личната му карта, която публикуваме, държи фабрика за пакетиране на маслини в Якоруда и конна база в благоевградското с. Дъбрава, известно като местния квартал на богатите „Ориндж каунти”.

В средата на ноември м.г. гъркът бе спрян от патрул, като проверката установила, че управлява автомобила си, след като се напафкал с марихуана.

Наглият Козас отказал да предаде колата си доброволно, затова автомобилът бил иззет с протокол.

При последвалия обиск в имението му в Дъбрава униформените намират голямо количество наркотици, незаконно притежавано оръжие – дългоцевно и късоцевно и огромно количество боеприпаси – над 3000 патрона, колкото няколко РПУ-та, което до момента незнайно защо бе спестено на обществото от полицията в Благоевград.

Заради употребата на наркотици шофьорската книжка му е отнета на момента и срещу Козас са повдигнати 3 обвинения – за държане на марихуана, за притежание на незаконно оръжие и боеприпаси и за шофиране след употреба на наркотици.

Мярката му за неотклонение се гледа чак на 21 ноември, повече от седмица след ареста. Интересен момент е, че при всяка нужда от адвокатска защита се появяват различни юристи само от София.

Доста интересен е и фактът, че макар и под домашен арест, Йоанис Козас пътувал поне два пъти до родната Гърция с разрешение на районен прокурор Катя Иванова, възмути се униформеният източник на Narod.bg.

Вероятно бабаитът разполага и с гръцките си документи, които не са му отнети и до днес.

Според непотвърдена информация цехът на Йоанис в Якоруда за преработка на маслини работи без разрешителни от Българската агенция за безопасност на храните. Въпреки това в сряда, 28 февруари, 64-годишният чужденец е бил на място заедно с чисто новата си съпруга – 22-годишна благоевградчанка.

„Вероятно гъркът плаща някъде нагоре по веригата, защото делата срещу него необяснимо се бавят. Целта е да започнат едновременно и така да получи обща присъда”, разкри източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *