Закопчаният на яхта в Поморие топ измамник (Поли Дебелия уреждал фалшивите шофьорски книжки от Швейцария)

Полихрон Луков завлякъл милиони от австрийци, представяйки се за посланик на карибски остров

 

Зрелищно арестуваният на яхтата си в Поморие при спецакция на бургаските антимафиоти в началото на седмицата 53-годишен Полихрон Луков е съумял да измами с милиони евро десетки австрийци, германци и унгарци, представяйки се за посланик на карибската островна държава Сейнт Китс и Невис. Това разкрива пред „Уикенд“ представител на бургаската прокуратура дни след задържането на професионалния мошеник.

Чевръстият измамник от Поморие е известен в морския град с прозвището Поли Дебелия, както и с луксозния начин на живот, който демонстрира. 53-годишният мъж притежава няколко имота в Поморие, малка яхта и шофира рядък ретро модел на „Ролс Ройс“ на стойност почти 200 000 лв. Според жителите на Поморие, цялото богатство на Полихрон е натрупано от измами, като в разнородните му престъпни схеми участвали и няколко мастити адвокати от Бургас.
Акцията по задържането на Поли Дебелия е по искане на австрийските власти, след като на 22 юли т.г. прокуратурата в град Велс издава европейска заповед за арест на българина. Полихрон е обявен за международно издирване заради издаване на фалшиви дипломатически паспорти, шофьорски книжки и неистински испански и кубински документи за самоличност. Според австрийската прокуратура, Полихрон е измамил над 10 човека, от които измъкнал общо 334 000 евро, издавайки им дипломатически паспорти и неистински документи от карибската островна държава Сейнт Китс и Невис. Жертвите на Поли Дебелия обаче са много повече, а неофициално се коментира, че измамите му са в размер на над 3 млн. евро само за последната година и половина.
Поморийският последовател на героят на Тодор Колев от култовата комедия „Опасен чар“ се е представял с поне три различни самоличности

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *