Брендо тайно кацнал у нас със самолета фантом през юни?

Кокаиновия крал Брендо тайно се е върнал в България. МВР проверява дали Евелин Банев не е лицето, кацнало мистериозно с малкия самолет край Търговище през юни, потвърдиха от силовото ведомство.

Интерпол пък и в момента го търси с червена бюлетина, а заявките за нея са от две държави – България и Румъния, където има издадени присъди.

Полетът 

Оперативната информация е, че Брендо е избягал от Украйна след старта на войната там и се е укривал известно време в друга държава.

Малкият самолет излетял от Латвия, като е кацнал за презареждане в Унгария.

„Там полицейските органи са се опитали да вземат отношение, тъй като самолетът е заредил, не се е подчинявал на военновъздушните сили на унгарските власти и когато полицейските органи са подходили към самолета с оглед проверка, като на филм те са се качили и са заминали в неизвестна към онзи момент посока”, разказа на 10 юни бившият вътрешен министър Бойко Рашков.

По думите му машината заредила и във Видин, преди да кацне в Търговище. Ексминистърът мистериозно загатна за полета, че МВР има „богата“ оперативна информация, но няма как да я изнесе.

За самолета беше образувано дело в местната прокуратура. Окръжният обвинител Диляна Стоянова разкри, че в аероплана не е открито нищо, но са свалени отпечатъци, които в момента се изследват. Назначени са експертизи и на открито ДНК.

Темида 

За последно името на Брендо нашумя през септември 2021 г., когато беше арестуван на паркинг на мол в Киев.

Властите в Украйна обявиха, че той се е занимавал с още няколко души с производство на трева и дрога.

След две седмици обаче се оказа, че Банев имал украински документи и беше освободен, а следите му се загубиха.

Паралелно у нас Кокаиновия крал беше пуснал искане да излежава присъдите си у нас, но беше отрязан.

Отказът е на тричленен състав на Апелативен съд-София. Брендо е осъден за наркотрафик на 20 г. затвор в Италия, на 10 в Румъния.

У нас има шест години килия за пране на пари, напомня „Телеграф“.

Източник: govoriotkrito.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *