VIP спонсор на ПП-ДБ избрал министъра на електронното управление

Изплува поредната ПП-ДБ мръсотия, която трябва да бъде проверена поне от Комисията по превенция и противодействие на корупцията в Народното събрание – VIP бизнесмен от кохортата на пепейците е предложил свой министър на електронното управление, който в крайна сметка влезе в папката, дадена на Румен Радев.

В началото на март, само две седмици преди формирането на кабинета на Мария Габриел, представен на президента на 19 март, известен бизнесмен и спонсор на ПП-ДБ, свързан с машинното гласуване, провел редица срещи и с цялата си наглост предложил на Валентин Мундров поста министър на електронното управлениe, където досега беше заместник-министър.

Това пише до Narod.bg източник от сглобката, която вече е разсглобка.

„Това е абсолютно недопустимо и граничещо с престъпление действие, което е поредното доказателство за безграничната наглост на неможачите ПП-ДБ в опит за тотално овладяване на целия изборен процес с цел манипулиране на резултатите, както очевидно е правено досега като „ала бала с президента“, коментира гневно източникът на Narod.bg.

Интересно би било да се видят резултатите на ПП-ДБ, ако се изринат всички техни калинки от институциите, свързани с гласуването – ГРАО, Министерство на електронното управление и т.н.

Поредната лъжа на ПП-ДБ бе, че с предложения министър на МЕУ Валентин Мундров не било говорено. Не само, че е говорено, ами е говорено от самите ПП-ПБ, отсече информаторът на Narod.bg.

Кой е Валентин Мундров?

Досегашният заместник-министър на електронното управление Валентин Мундров бе предложен от ПП-ДБ за министър в проектокабинета на Мария Габриел. Валентин Мундров е магистър със специалност „Индустриално инженерство“ в Техническия университет – София, завършил е и „Електронен бизнес и електронно управление“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, притежава сертификати в областта на информационните технологии.

В сайта на министерството Мундров е представен като професионалист в сферата на информационните технологии с повече от 20 години задълбочен технически опит в разработването, внедряването и поддръжката на сложни информационни системи. Притежава експертиза в стратегическото планиране, изграждането и управлението на екипи, проекти и програми.

Мундров е бил ИТ консултант в Националната здравноосигурителна каса. В периода между 2013 г. и 2022 г. е работил като директор в дирекция „Софтуерна интеграция“ в „Информационно обслужване“ АД. Бил е експерт в Агенция „Митници“, както и в Министерството на здравеопазването. Има трудов опит и в частния сектор.

Според информация на „24 часа“ желанието за смяна на досегашния министър Александър Йоловски е било на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

С дейността на Министерството на електронното управление бе свързан един от най-големите скандали по време на управлението на кабинета „Денков“, свързан с манипулации на вота.

Първият тур на местните избори през октомври 2023 бе проведен с изцяло хартиено гласуване по решение на ЦИК, след като ДАНС съобщи за проблем с машините, които не са били сертифицирани коректно от ведомството.

Паралелно с това дни преди местните избори през октомври тогавашният председател на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че Йоловски е съобщил пред председателски съвет в Народното събрание,

че съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и депутатът от „Демократична България“ Божидар Божанов са му оказвали натиск, свързван с обществени поръчки за 600 млн. лева.

След това Софийската градска прокуратура започна разследване за заплахи срещу Йоловски, като му беше назначена и охрана.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *