Narod.bg пита Кирил Вътев: Има ли ОПГ за рекет в Министерството на земеделието? (ВЪПРОСИ)

Има ли организирана престъпна група за рекет в Министерството на земеделието и храните (МЗХ), която по криминален начин заработва „комисионни“ от бизнеса? Дали министър Кирил Вътев е наясно с безобразията, които творят негови подчинени и дали управникът е поредният рекетьор, облечен с власт?

Това са част от въпросите, които Narod.bg зададе официално до министъра на земеделието Кирил Вътев чрез пресцентъра на МЗХ. Питанията са заверени и ще бъдат на бюрото на министъра за отговори.

Въпросите са на база на наши разследвания за съществуването на криминални практики в МЗХ, което е най-големият разпределител на европейски средства, които директно удрят по бизнеса на кандидат-кмета на Пазарджик Иван Папазов, един от най-големите месопроизводители в региона.

За щастие министър Кирил Вътев идва точно от този сектор като съсобственик на месопреработващата компания „Тандем“ и е наясно с тежките проблеми пред фермерите и без рекетьорските номера на корумпираните чиновници в МЗХ.

Ето какво попитахме министър Вътев, чиито отговори ще оповестим публично:

1. Каква е причината за недопустимото забавяне на заплащането на обезщетението в размер на 5 370 000 лева за избитите 13 000 прасета от свинефермата на ЕТ „Томи-Веселка Папазова“ в с. Априлци, общ. Пазарджик?

2. Защо 2 години след умъртвяването на животните заради африканска чума, доказателства за която така и не бяха представени, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ)-Пазарджик не издава новия акт за обезщетение съгласно решение на Административния съд №908/07.12.2022?

3. Ще се ангажира ли Министерството на земеделието и храните с намирането на работа на над 200 служители на ЕТ „Томи-Веселка Папазова“, които са заплашени от съкращения заради безобразната работа на чиновниците в повереното ви ведомство?

4. Целенасочено ли не се изплаща и сумата от 1 387 988,94 лв., която ОДБХ-Пазарджик дължи на „Свиком“ АД (ЕИК 122046115) на базата на Акт за обезщетение, влязъл в сила на 30.06. 2023 г., чийто срок изтече на 30.07.2023-а? Чия е вината за поредното погазване на закона от страна на регионалната дирекция на БАБХ, която е на ваше директно подчинение?

Очакваме министър Кирил Вътев да отговори на въпросите ни в спешен порядък, за да стане ясно на цялата общественост какви са реалните условия, при които работи бизнесът в държава-членка на Европейския съюз.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *