Narod.bg пита: Има ли здравният министър Христо Хинков личен комисионер? (СНИМКИ)

Тоталното пропадане на здравеопазването вече не може да се скрие. В аптеките липсват важни лекарства, защото фармацевтичната мафия ги изнася зад граница за петорона печалба, алармира пред Narod.bg източник от министерството на Христо Хинков.

Христо Хинков дължи отговори за фармацевтичната мафия в Министерството на здравеопазването

Последният развой на корупционната драма дойде вчера, когато бившият здравен министър проф. Асена Сербезова се закани, че ще съди настоящият министър проф. Христо Хинков.

Причината – преди няколко дни назначението на ПП-ДБ каза по адрес на Сербезова, че „..тя очевидно участва в тази игра с реекспорта“.

Дали това е така, или крадецът вика „Дръжте крадеца“?

„Ще го съдя“, закани се Сербезова пред БНР, като уточни, че „спекулациите предстои да се докажат в съда, тъй като той хвърля директни обвинения“.

„Аргументи и лични нападки са различни неща“, допълни тя. По думите ѝ Хинков използва „полулъжи, полуистини и внушения“.

„Всичко се проследява и за всичко има документи“, настоя Асена Сербезова. „Няма формула на Сербезова, няма формула на Хинков. Има една-единна формула в закона, както е заложена от законодателите“, заяви тя за пореден път.

Според вътрешният източник от Министерството на здравеопазването, обаче, Христо Хинков трябва да бъде разследван детайлно във връзка с пробутването на определени фирми – доставчици на лекарства, за които не е тайна, че носят печалба по-висока от търговията с наркотици.

Аркади Шарков обича дискретните срещи в скъпи ресторанти

В МЗ се говори, че тук на помощ идва неговият съветник Аркади Шарков, представящ се като здравен икономист. Бялата якичка е син на председателя на Българския зъболекарски съюз Николай Шарков.

Твърди се, че Аркади е личният комисионер на министъра – бил свръзката на Христо Хинков с бизнеса, което е работа на прокуратурата и КПКОНПИ за разследват и установят.

Неслучайно по-рано днес от партията на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян – „Ние идваме“, директно поискаха оставката на Аркади Шарков.

От „Ние идваме“ призоваваме министър Хинков да освободи Аркади Шарков и да потърси отговорни хора, които да се заемат с проблемите на здравната система с надеждата, че ще могат да поддържат и по-висока политическа хигиена“, цитира БТА.

Очаквайте нови разкрития за Христо Хинков и неговата „работа“ като министър на здравеопазването само в Narod.bg

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *