Meta: Ограничаването на AI технологии ще отслаби американското влияние

Ръководителят на политиките на Meta Platforms Ник Клег предупреди американските власти, че ограничаването на компаниите да споделят публично определени технологии за изкуствен интелект (AI) може да навреди на американското влияние върху сравнително новия и развиващ се глобален сектор за изкуствен интелект, пише Bloomberg.

свързани

В публични коментари, изпратени до Националната администрация по телекомуникации и информация към американското министерство на търговията, Meta пише, че „рестриктивният подход“ към споделянето на AI модели може да означава, че технологиите, разработени в други страни, „се превръщат в глобална норма“.

Публичният принос на Meta, компанията майка на приложения като Facebook, Instagram и WhatsApp, беше споделен с Белия дом след отворена молба за коментар миналия месец от администрацията на президента Байдън, която обмисля как да регулира AI технологиите.

свързани

Основните играчи в AI индустрията не са съгласни с това дали програмирането и данните зад моделите за изкуствен интелект трябва да бъдат публични и отворени, или да се съхраняват по-внимателно като частна информация. Стартъпът OpenAI – един от ранните лидери в индустрията, подкрепя запазването на технологията си частна, докато Meta и някои други технологични гиганти, като собственика на GitHub Microsoft, подкрепят отворения подход поне за част от AI кода.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *