12 души са пострадали при влаковия инцидент на Централна гара в София

Пътнически влак и маневриращ локомотив са се ударили на Централна гара в София, съобщиха за Bulgaria ON AIR от БДЖ. Пострадали са 12 души при инцидента, станал малко след 16 ч.

Влакът е трябвало да тръгне в 16:40 ч. по направление София-Пловдив, но малко преди това става сблъсък с маневриращ локомотив с три вагона. В тях е имало само служители на БДЖ. Машинистът е споделил, че му е прилошало. Затова се е стигнало и до сблъсъка. Трима души от служителите в БДЖ са пострадали, като единият е със счупена ръка, а другият е с охлузвания.

свързани

Шест линейки на Спешна помощ да пристигнали на мястото. По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, един е откаран във Военномедицинската академия и един в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Други осем души са прегледани на място от реанимационен екип на ЦСМП-София. Те са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности.

„Първо, нека да успокоим обществото, защото инцидентът е лек. Влак, който е композиран за Пловдив, изчаква в покой да му дойде времето за тръгване, зад него маневрена машина трябва да композира друг състав от вагони. Скоростта, с която машината спира в последния вагон, е била твърде ниска – от порядъка на 15 – 22 км/ч максимум“, заяви служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Хората бяха изплашени„, коментираха свидетели на сблъсъка.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Снимка: Bulagaria ON AIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *