Шофьорът, блъснал фатално украинец на АМ „Марица“, е на свобода срещу 2 000 лв.

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 46-годишен шофьор, турски гражданин, за това, че на 24.03.2024 г. на автомагистрала „Марица“ при километър 95+500 в землището на гр. Свиленград , обл, Хасково, при управление на лек автомобил нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на украинския гражданин И.С., на 33 г.

Шофьорът блъснал неправилно пресичащия автомагистралата пешеходец. Вследствие на удара пострадалият получил несъвместими с живота травми и е починал. Водачът на участвалия в пътното произшествие лек автомобил е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като тестовете са отрицателни.

свързани

По случая е образувано досъдебно производство в хода, на което са били извършени оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели и са приобщени писмени доказателства. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

На С.Б. е наложена мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2000 лв. Също така с постановление на Окръжна прокуратура-Хасково на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора. Разследването по случая продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *