Хостесата-мутреса Славена Точева издуха Красен Кралев, сричащ гербаджия пак е депутат

Преференциалното състезание започна да се превръща в надбягване с едни и същи коне. Листите на 2 октомври бяха пренаредени предимно от хора, които го правеха и на предишните вотове.

Биографично те представляват широка палитра – звезди от нощния живот, спортния, виртуалния… Сериозно са застъпени и бивши представители на местната власт.

Стефан Апостолов (с черната фланелка) се къпе в народната любов

Голямото име в жанра безспорно е Стефан Апостолов от Симитли, който триумфира по вече утвърден начин – кандидатира се последен в листата на ГЕРБ – Благоевград, и финишира като депутат. Сега събра 7357 преференции. Все пак този път има новина, тъй като остана втори след водача Росен Желязков.

Апостолов е бивш футболен рефер, а и син на кмета на Симитли Апостол Апостолов (също бивш съдия от стадионите и посочен като бивш любовник на Бойко Борисов от покойния бизнесмен Методи Бачев с репликата „Кмето на Симитли е е*ал Бойко Борисов, б.ред.”).

Освен в спортната си битност, той е известен и като човека, сричал от парламентарната трибуна римски цифри при изчитане на законопроект.

Нагоре в листата се придвижиха Костадин Стойков от Петрич и Георги Георгиев от Сандански, познати като общинари от съответните градове (Стойков бе и депутат).

Промяна претърпя и листата на БСП – Благоевград, след като бившият депутат, а и зам.-кмет на Гоце Делчев Богдан Боцев от пети стана втори. За Боцев също е традиция да печели преференции.

ГЕРБ уреди и Източна България с голяма преференциална звезда – варненката Славена Точева, бивша хостеса в нощен клуб „Сенсо“ и съпруга на мутра, търкащ килията в испански затвор, понастоящем студентка в Свищов.

Славена, спрягана като една от многото Мата Хари в „гълъбарника“, сащиса с огромен резултат още през април миналата година при дебюта си – финишира втора във варненската листа, печелейки народната любов в общини, села и махали.

Сега тя има 7306 преференции и измества Красен Кралев от второто място. Малко не достигна и на десетият Щерю Георгиев да се изстреля нагоре. Той не е широко известен, но според радио Варна е собственик на верига ресторанти, което обяснява бликналото електорално доверие.

В Пловдив област представителят на католическата общност Младен Шишков отново пренареди листата на ГЕРБ – от четвърти стана втори. Избираемо място получи и зам.-кметът Розалин Петков.

В Бургас е интересно при БСП. Тодор Байчев отново се придвижи напред. Едно ново име – Андрей Николов от Созопол, взе около 60 гласа повече от прага за разместване. Той е общински съветник, бизнесмен (търговия), а баща му е бившият кмет на Созопол Златко Николов.

В Русе областният председател на СДС Драгомир Драганов спечели 1121 преференции. Така стана втори в общата листа с ГЕРБ.

В Хасково за пореден път блести Георги Станков, прочул се в годините на досегашното си депутатстване с торта за рождения си ден, на която бяха изобразени банкноти. Той е събрал 4617 преференции, но не успява да измести водача Делян Добрев.

В столичния 23-и МИР бившият министър на електронното управление Божидар Божанов се качи с едно място в листата на ДБ.

Голямото постижение обаче е отново на инфлуенсърката Елисавета Белобрадова, която се качи четири. Тя се представи блестящо и в 25-и МИР, минавайки от четвърто на второ място.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *