Ураганът „Берил“ заобиколи Ямайка и се устреми към Каймановите острови

Ураганът „Берил“ от четвърта категория по скалата на Сафир-Симпсън, който уби няколко души и опустоши цели острови по пътя си през Карибския басейн, заобиколи Ямайка, предаде ДПА. Според метеорологичната служба на острова ураганът е започнал да се отдалечава от Ямайка и се е устремил към Каймановите острови.

В понеделник „Берил“ достигна сушата на югоизточните карибски острови Кариаку, с около 6000 жители, и Малка Мартиника, с около 900 жители. И двата принадлежат на Гренада.

свързани

По данни на Националната агенция за управление на бедствията на Гренада 98% от сградите на двата острова са повредени или разрушени.

Много дървета и електрически стълбове са повалени и няма електричество, вода и телефонна връзка. Цялата растителност на остров Кариаку също е била унищожена, заяви министър-председателят на Гренада Дийкън Мичъл, цитиран от БТА.

свързани

До момента Гренада съобщава за три смъртни случая вследствие на урагана, Венецуела – за трима, а Сейнт Винсент и Гренадини – за един.

Очаква се тази вечер „Берил“ да достигне до източния бряг на мексиканския полуостров Юкатан, донякъде отслабен, съобщи Националният център на САЩ за ураганите.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *