Треньорът на Азербайджан хвали националите ни: Силни като Швеция и Словакия

Селекционерът на националния отбор на Азербайджан по футбол Ариф Асадов заяви на  пресконференция преди мача, че „България е сериозен съперник“ и за него „утрешната среща е добро изпитание“. Срещата между двата тима е на стадион „Тофик Бахрамов“. Той призна, че ще смени схемата на игра и ще вкара нови лица в стартовия състав.

След като и България, и Азербайджан преодоляха противниците си с по 1:0 в петък, утрешната среща от 18:00 часа българско време е своеобразен финал на турнира FIFA Series.

свързани

„Утре ни очаква много сериозен противник. Мисля, че ще бъде интересна игра. Бих казал, че националният отбор на България по сила е като нашите съперници в Лигата на Нациите. (Във въпросния турнир на УЕФА азерите са в група С1 заедно с Швеция, Словакия и Естония.)

Така че, ще бъде добро изпитание. Ще направим няколко промени в състава, а също така и в плана за мача. Атмосферата в отбора е добра.

Анализирахме съперника. Разбира се, това ще бъде съвсем различен мач, ако трябва да се сравнява с този с Монголия. Ние ще играем по съвсем различна тактическа схема, но ще се постараем да покажем най-доброто от себе си. Опитах се да предам на играчите моята философия за футбола по време на лагера“, каза още опитният наставник, който е наясно, че е само временен вариант докато федерацията търси други хора за поста.

свързани

Попитан не се ли притеснява от многото пропуски пред вратата на монголците, отговорът беше: „Аз не съм почитател на такъв фокус върху нещата. Именитите футболисти също пропускат. Във всеки мач има такива моменти, а и нашите футболисти бяха разстроени от това“.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *