Топъл четвъртък, но с валежи и гръмотевични бури

Денят започва с минимални температури от 14 до 21 градуса, по морето – до 20-21 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево като главно в северните райони облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми като южно от София, по линията Вакарел-Пазарджик, се очакват валежи. Във Велико Търново се очакват и градушки.

По-интензивни ще бъдат валежите в Североизточна България – около 10-12 литра на квадратен метър. Ще се задържи горещо. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч. Максималните температури в страната ще бъдат от 28 до 33 градуса. В района на Сандански, Сливен и Кърджали дори до 35 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините в следобедните часове в района на Средна гора и Стара планина ще има прегърмявания с валежи. Вятърът по високите части, над 2500 метра височина, ще бъде умерен от югозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще бъдат около 10 градуса.

В петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби. От събота до неделя ще има повече слънце, без валежи.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Къде ще почивате през лятото?

Снимка: pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *