Теодор Стойчев: Отново ще има силни проевропейски мнозинства

Все още се очаква да излязат резултатите от европейските избори във всички държави. 

„Изчакваме по-голямата картина, тъй като в някои държави все още гласуват. Ще има отново силни проевропейски мнозинства. В момента има по-динамични мнозинства с повече партии, това ще продължи в следващия парламент със сигурност. Очакваме да се изяснят големините на групите“, коментира ръководителят на представителството на Европейския парламент в България Теодор Стойчев в специалното ни студио „Изборите днес“.

свързани

Избирателността за националните избори продължава да е по-ниска от тази за европейските, посочи той.

„В България нивата на европейските избори са горе-долу на нивата на тези от 2019 г. Изненада е и активността на националните избори, която продължава да бъде по-ниска от тази на европейските избори. В момента няма данни за общия Европейски съюз, но в някои големи държави като Франция и Германия има повдигане на избирателната активност“, заяви Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

свързани

Зелената сделка и миграцията ще са обсъждани теми в Европейския парламент, отбеляза той.

„Ще видим как ще се оформят резултатите в различните държави. Винаги има изненади в някоя държава. Индикациите са, че ще има проевропейски мнозинства. Зависи накъде ще се наклони – дали вдясно или вляво. Доста са динамични все още данните. Една от основните теми със сигурност ще бъде как ще продължи Зелената сделка. Миграцията винаги е тема, която е много актуална“, добави гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *