С 81-ва китара Слави дарява Цецо Недялков

81-ва китара ще получи днес музикантът Цветан Недялков от „Ку-ку бенд“ от „най-голямото си шефче“, както той самия нарича Слави Трифонов, научи „България Днес“. Това ще се случи по повод 55-ия рожден ден на китариста, който

е днес. „Имам много китари, най-добрите от тях са ми подарък от Слави. Той знае как да ме зарадва, аз него също“, шегува се с Дългия музикантът. Проф. Цветан Недялков има колекция от много китари, като една от най-скъпите на сърцето му е от юбилейна колекция по случай 35 години от създаването на една от най-прочутите марки китари в света. Дългия я купува, като се включва в търг и след наддаване успява да се сдобие с инструмента.

„Китарата е инкрустирана с редки скъпоценни камъни, изобразяващи дракон. Изработена е от най-най висок клас кленово дърво, със специален производствен номер и 20-годишна гаранция“, споделя Цецо. Преди време той получи пак от Слави и една от китарите на Дейвид Гилмор от „Пинк флойд“. Дългия му я купи за 150 000 долара. „Никога не съм се отегчавал от свиренето. Дори когато си почивам със семейството, взимам китарата и почвам да си свиря нещо класическо. Обожавам това“, признава Недялков. За музиката го открива вокалът на „Сигнал“ Данчо Караджов.

„Имаше период, когато ги бях забранили и те репетираха в мазето на неговия племенник, с когото учех. Така за първи път видях истински инструменти и се влюбих. Казах си: „Това ще е моята професия“, признава китаристът. Днес той вече е преподавател и професор и много се радва, когато учениците му стават по-добри от него. „И синът ми исках да пробвам, но явно не е неговото на този етап“, казва Цецо.

Явно Цветан Недялков е роден под щастлива звезда, защото вече живее трети живот, след като победи рака. Китаристът бе диагностициран с лимфом през 1997 г. Лекува се четири години и за щастие коварната болест отдавна е зад гърба му. „Имах огромния късмет, че съм част от „Ку-ку бенд“, защото музиката ми беше като отдушник. Излизайки от болницата, ходех на участия, забавлявахме се и така не мислех за болестта. Имах работа през цялото време, не съм оставал вкъщи. Това ме крепеше да продължавам напред“, призна китаристът преди време. Вследствие на тежката химиотерапия обаче със съпругата му имат проблеми да имат дете. Обикалят по доктори близо десет години, преди да срещнат известният ин витро специалист д-р Георги Стаменов. Той е този, който пръв им дава надеждата, че нищо не е загубено.

Бяхме се поизмъчили доста, защото други доктори казваха, че нямаме никакъв шанс. Накрая реших да осиновим дете, но въпреки това продължихме да пробваме и чудото стана“, казва още Цветан. Синът им Мартин се ражда след шестия опит ин витро. Със съпругата си Незабравка Цветан е от ученическите си години. Сключват брак през 1993 г., когато е най-голямата криза – има само хляб и мляко по магазините, но те решават да се оженят. Незабравка е преподавател в Нов български университет по моден дизайн. Недялкови имат и две баничарници – в центъра на София и в Студентски град. Партньор в бизнеса на музиканта е неговия приятел от детските години – Мирослав Цонковски. Цветан не меси баниците. „Но знам какво съдържат и ги пробвам – имаме страхотни майстори. Сега се готвим за козунаците“, смее се той.

Цецо често черпи колегите си от „Ку-ку бенд“ с тестените закуски, защото те много ги харесват. „Не са на диета като балета и това ги спасява от суетата“, смее се Цветан Недялков. Желаем му да е жив и здрав!

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *