Сюела Брейвърман скочи срещу Риши Сунак след уволнението си

Във Великобритания Сюела Брейвърман започна мащабна атака срещу премиера Риши Сунак, ден след като той я уволни като министър на вътрешните работи, обвинявайки го в предателство по основни взаимни договорености за управлението на страната. В писмо с рязък тон до Сунак Брейвърман изтъква, че премиерът многократно се е провалил в ключови политики и е нарушил обещанието си за имиграцията. Тя пише, че Сунак се е отдал на „пожелателно мислене“, за да избегне необходимостта от вземане на трудни решения. 

Брейвърман го обвинява, че той няма „истинско намерение“ да спази обещанията си. 

свързани

Бившият вътрешен министър, която е водеща фигура в дясното крило на Консервативната партия, твърди, че е сключила тайна сделка да служи в кабинета на Сунак в замяна на поредица от поети ангажименти, след като премиерството на Лиз Тръс се срина миналата година. Тя допълва, че е била основен фактор Сунак да успее да спечели подкрепата на депутатите. 

свързани

Брейвърман предупреждава, че планът на премиера не работи, че торите са претърпели тежки поражения на местните избори, че времето изтича и трябва рязко да бъде променен курсът, предаде БНР.

свързани

Тя беше уволнена след като нейни противници я обвиниха в подклаждане на напрежението преди пропалестинските демонстрации в Лондон. В статия в „Таймс“ Брейвърман пряко обвини полицията в прилагане на двоен стандарт, фаворизирайки левите демонстрации и вземайки много по-твърди мерки срещу десните или националистите.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *