Стига, бе?! „Бръмбар“ слухти Лена Бориславова?

Лена Бориславова и съпругът ѝ  – депутатът от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов, са обявили за продан семейния джип тойота RAV4, който в средата на март беше откраднат от неизвестни засега апаши пред дома им в столичния квартал „Лагера“ и открит седмица по-късно зарязан в нива в ж.к. „Люлин“.

Въпреки че японското возило на опасно близката до Кирил Петков адвокатка бързо беше открито от СДВР и върнато на собственичката, Лена Бориславова вече не се качва зад волана, а е изявила желание да продаде тойотата и да купи друг джип от същия модел, научи „Уикенд“ от активисти на ПП.

Според думите им Лена Бориславова живеела в съспенса – била твърдо убедена, че кражбата на джипа е свързана с противоборството между вече бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и че возилото е задигнато по поръчка на МВР, за да бъде монтирано в колата подслушвателно устройство, т.нар. „бръмбар“.

Лена Бориславова минава за близка до уличения във връзка с контрабандистите Паскал и баща и син Димитрови бивш главен секретар на силовото ведомство Живко Коцев. В първите дни след избухването на корупционния скандал Лена обяви, че на лицето на Живко Коцев е изписано, че той е честен човек.

„Лена и Миро повече не се качват в тойотата, която им беше открадната и седмица по-късно върната, защото подозират, че във возилото е монтирано подслушвателно устройство. Те ползват колата на свой приятел докато успеят да продадат джипа и да си купят нов“, разказва функционер на брокерската партия ПП.

Съмненията на Лена Бориславова, че кражбата на возилото й е режисирана, се подхранват и от липсата на задържани по случая. Според обявлението на МВР, джипът е бил старателно почистен от следи с белина и с перилни препарати от апашите, преди да го зарежат в нива насред ж.к. „Люлин“ и поради тази причина не можело да се установи кои са автори на дръзката кражба.

Най-вероятните автори на кражбата на джипа на Лена са предсрочно освободения от затвора бандит от „Наглите“ Данчо Релето и джамбазите Софиянеца и Пирона. Въпросното трио разполага с техника за прихващане на сигнал, отключване и запалване на автомобили от японските марки „Тойота“, „Мазда“ и „Нисан“.

Преки доказателства срещу Релето и сподвижниците му обаче няма и те не могат да бъдат арестувани и подведени под отговорност за поредната дръзка кражба на скъпоструващ автомобил. Към днешна дата

Данчо Релето от „Наглите“ е под домашен арест за друга кражба на автомобил, но не е оборудван с електронна гривна на крака.

Мнителната Лена, а и други депутати от „Продължаваме Промяната“ застъпват в неофициални разговори тезата, че високопоставени ченгета или агенти на ДАНС са насочили автокрадците към возилото на излязлата в отпуск по майчинство Бориславова, за да монтират впоследствие в купето на автомобила подслушватели.

„Лена не води нормална телефония, а използва мобилни приложения, чрез които разговорите ѝ не могат да бъдат подслушани, тъй като са криптирани. Заради това е напълно възможно джипа да е бил откраднат, за да инсталират ченгетата в него подслушватели“, репчат се пепейци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *