Снахата на „месията“ Иван Гешев става служебен министър?

Екс снахата на новия „месия“ и виден „опозиционер“ Иван Гешев е готвена за… министър на културата в бъдещата сглобка, твърдят източници на Narod.bg от парламента. Амелия Гешева е бивша жена на Георги Гешев. По-малкият брат на бившия прокурор №1 е дългогодишен полковник в НСО и като такъв бе шеф на охраната на президента Румен Радев.

Амелия имала сериозни амбиции за министър на културата, макар и в служебен кабинет. Госпожата беше заместник-министър на скандалния Боил Банов, станал известен с аферата „Ало, Банов” и опита да „спести” пари на фирмата с некъдърния ремонт на Ларгото.

С казуса се занимава Европейската прокуратура, но според източници на Narod.bg Амелия Гешева също имала сериозен пръст в аферата. Тогава българската прокуратура, начело с брата на мъжа ѝ, съвсем „случайно” не видя проблем, припомни източникът на Narod.bg от разглобката.

Въпреки скандалното си минало Гешева намери място в кабинета на Кръстю Кръстев още с избора му за културен министър в кабинета „Денков”. Кръстев си взе трима съветници, бивши членове от екипа на Боил Банов. Сред тях две отговорят за „финансовите въпроси“ – Амелия Гешева и Маргарита Васева – екс финансов директор в Министерството на културата.

И двете са замесени в прословутата афера „Ало, Банов“, при която в изтекли записи се чу как тогавашният министър нарежда как да се оформят документи така, че да няма глоби за фирмата с куция ремонт на Ларгото.

Самата Гешева е „пловдивски” кадър. Тя е родена в Асеновград и е завършила български език и история. Беше шеф на „Старинен Пловдив”, а след това зам.-кмет по културата на втория град в мандата на компрометирания Иван Тотев – Мамин Ваньо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *