Сливането на НАП с митниците кара ПП-ДБ да ламтят за власт

Анонсираното от финансовия министър в оставка Асен Василев сливане на двете приходни агенции НАП и митниците кара брокерите от ПП-ДБ да ламтят за повече власт в едно бъдещо правителство, разкри пред Narod.bg парламентарен източник.

Според депутата в НС се говори, че назначеният за генерал Атанас Атанасов бил поел ангажимент да минат нужните законови промени за осъществяване на повече от съмнителната откъм позитиви идея.

За да се стигне до нова мегаструктура, е необходима промяна в нормативната уредба, пипане на няколко важни закона, както и писане на отделен бюджет. Това, обаче, ще стане чрез правилно гласуване в парламентарната зала.

Към момента в Националната агенция за приходите и нейните шест териториални дирекции работят 7675 човека, а в Агенция „Митници” и петте регионални дирекции – 3360 служители.

Така излиза, че в евентуалната бъдеща структура между НАП и митниците ще работят 11 035 човека, но преди съкращенията на т.нар. обща администрация, което може да коства работата на около 2000 служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *