Синът на Жо Дасен – Жюлиен, пред Bulgaria ON AIR: Искам да съм поне на неговото ниво

44 години след смъртта на легендата Жо Дасен, синът на Краля на френския шансон изпълнява репертоара на баща си. Часове преди концерта му в зала 1 на Националния дворец на културата с Жюлиен Дасен се срещна Теодора Георгиева.

Емблема на френската музика, изпял едни от най-големите шансони, 44 години след смъртта на Жо Дасен, неговата музика продължава да вълнува и да пълни залите по света, сега в изпълнение на неговия син Жюлиен Дасен. 

„Хората го обичат, слушат музиката му, нищо че той няма да влезе в залата“, споделя Жюлиен.

Той е най-малкият син на Жо Дасен. Бил е едва на 5 месеца, когато губи баща си.

„Познавам баща си благодарение на публиката и моето семейство“, каза синът на Краля на френския шансон.

Днес Жюлиен Дасен пее неговите песни.

„Хората познават песните на Жо Дасен, напомня им различни моменти от живота, хората са го слушали още, когато са били малки. И има страшно много деца, които също идват на концертите и слушат неговата музика, а той си отиде преди 40 години. Сега аз имам ролята, неговият син, да му отдам почит, да отговоря на желанията на неговата публика, защото публиката иска да го слуша. А публиката за мен е като част от моето семейство“, сподели изпълнителят.

Жюлиен е категоричен – песните на баща му са огромна отговорност: „Неговият репертоар е пожънал голям успех, баща ми е бил толкова обичан, не мога да бъда по-нисш от него, аз искам да съм поне на неговото ниво“. 

Едва в училище осъзнава колко известен е баща му. 

„Баща ми пее и го дават по телевизията и за мен това беше нормално, както на другите деца, баща им продаваше хляб и това е нормално. Може би чак в училище разбрах, когато казваха „той има добра оценка син е на Жо Дасен“, но не беше така, ако не си добър – лоша оценка“, сподели ученическите си спомени Краля на френския шансон.

Къде ще почивате през лятото?

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *