Световен скандал: Бизнесмени със сигнал за изнудване срещу шефа на Американската търговска камара Иван Михайлов

Грандиозен международен скандал, забъркващ България в изнудване, се задава на хоризонта, докладва ексклузивно източник на Alarma.bg от средите на МВР. Оказва се, че наши бизнесмени са подали сигнал с данни за престъпления срещу главния изпълнителен директор на Американската търговска камара (АТК) в България Иван Михайлов.

В сигнала нашенците пишат, че милионерът, поставен на поста на 24 октомври 2022-а, ги принуждавал да отчитат 30% от стойността на евентуалния договор с US партньор, ако искат тяхната продукция да стъпи на необятния американски пазар.

„Информацията се проверява, нека преди да съобщим официално за разследването, да сме подготвени с фактите. Имаме показанията на трима производители на стоки от хранително-вкусовата промишленост и лекото машиностроене, които са се обявили като пострадали от изнудването на Иван Михайлов“, конкретизира източникът под пагон.

Проверката на Alarma.bg показа, че преди да бъде назначен за главен изпълнителен директор на Американската търговска камара Иван Михайлов е бил председател на УС на Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“ (БРАИТ). По тази линия могат да се проследят негови бизнес връзки и общи инициативи с известен наш олигарх, чиито връзки тепърва ще осветлим.

По-обстойната проверка показа и друг любопитен факт – че преди време Иван Михайлов е бил в управата на частната българо-американска компания „Вистеон Електроникс България“, регистрирана в София, р-н Средец, бул. „Цар Освободител”, 10, ет. 3. Съвсем неслучайно на същия адрес има още…. 40 дружества, които привидно нямат нищо общо с шефа на АКТ, но за това ще ви разкажем в следващия материал.

Източник: alarma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *