Саудитска Арабия с първо участие в Мис Вселена

Обнадеждаваща поличба за жените от Близкия изток дойде преди няколко дни с новината, че Саудитска Арабия ще вземе участие в конкурса „Мис Вселена“ за първи път.

27-годишната Руми Алкахтани е кандидатката, която ще влезе в историята, тъй като тя е жената, с която Саудитска Арабия избра да направи своя дебют в международния конкурс за красота. Коя обаче е Руми Алкахтани? Тя е на 27 години и е от столицата Рияд. Работи като модел, както и като създател на дигитално съдържание и само преди няколко дни беше избрана да представлява страната си в конкурси за красота – ключов момент за жените в Саудитска Арабия, пише Телеграф.

Тя обяви новината в Instagram, като написа: “За мен е чест да участвам в „Мис Вселена 2024“. Това бележи първото участие на Кралство Саудитска Арабия в конкурса “Мис Вселена“. Освен короната на Мис в родната си страна Алкахтани притежава много други престижни титли като “Мис Близък изток” (Саудитска Арабия), “Мис Мир” в арабския свят 2021 и “Мис Жена” (Саудитска Арабия). Но красивата арабка не се занимава изключително с мода.

Нейната академична кариера е също толкова забележителна в сравнение с повечето нейни сънародници, които не са получили виеше образование. Тя има диплома по стоматология, говори английски, френски и арабски и е източник на вдъхновение за много жени по света. Профилът й в Instagram вече има 1 милион последователи, като се очаква броят им да нарасне значително след конкурсите за красота.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *