Резилът продължава: Просто Киро иска нова версия на „мурмурандума”

Съпредседателят на ПП Кирил Петков, наречен доста подходящо Просто Киро, определи като „филмчета на Рiхаг“ признанието на Бойко Борисов, че отношенията в некоалицията са в „ледена епоха“.

Петков участва в заседанието в НС на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич представи опита на Хърватия за приемане на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към Еврозоната.

Петков коментира, че би било грешка, ако бъде допусната спънка за присъединяването на България към Еврозоната от 1 януари 2025 г.

Просто Киро призова всички политици да помислят внимателно. „Сега в предложението (наречено от него самия „мурмурандум”, б.ред.), което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат обратно, нека да го имат и това предвид”, добави Петков.

„Цените в Хърватия не са се качили въобще, когато еврото е било вкарано в тяхното обръщение. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и всъщност всички грешни опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени днес от губернатора на Хърватската народна банка“, каза още Петков.

Той коментира и липсата на представители на БСП и „Възраждане“. „Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те имаха възможност да питат човек, който отговаря за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, но явно не искаха да чуят голямата новина – цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото“, заключи Петков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *