Регионалният министър уволни и шефката на ДНСК

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова освободи със своя заповед началника на Дирекцията за национален строителен контрол арх. Деляна Панайотова, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От ведомството не съобщиха мотивите за уволнението на Панайотова, която остана на поста по-малко от 2 години.

Новият стар началник на ДНСК е инж. Лиляна Петрова, която управляваше дирекцията в периода от 31 декември 2021 г. до 8 август 2022 г., но бе заменена също без да бъдат оповестени мотиви от Деляна Панайотова. 

Инж. Петрова е била началник на регионалните дирекции за национален строителен контрол в София и в Софийска област. Преди да оглави двете структури, е заемала различни експертни постове в тях. Работила е и като началник отдел в Направление „Архитектура и градоустройство“ към Столичната община.

Това е втората смяна в ключова структура, направена от министър Коритарова само в рамките на 48 часа. В сряда тя освободи от поста председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ясен Йорданов след установени с вътрешен одит незаконосъобразни действия.

За временно изпълняващ е назначен Йордан Вълчев, който е член на Управителния съвет на АПИ.

От регионалното министерство обявиха, че министър Коритарова е взела решението си за освобождаване на инж. Йорданов, след като се е запознала с доклада от проверката, която е установила незаконосъобразно подписване на анекси за увеличаване на стойността на договори с до 50%, както и незаконосъобразно възлагане на дейности по поддържане на републиканската пътна мрежа на територията на областите Варна и Добрич.

Ясен Йорданов остана на поста си едва 10 месеца.

Източник: dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *