Рачков танцува с майка си на абитуриентския бал на сина си (Снимки)

Роднини и приятели, сред които и много известни личности, събра Димитър Рачков на абитуриентския бал на сина си. Актьорът-водещ сподели емоциите с последователите си в социалната мрежа, където показа кадри от тържеството. На тях Рачков позира сияещ до порасналия си син Димитър-младши, майка му – сценаристката и актриса Христина Апостолова, и нейната половинка продуцента Евтим Милошев – настоящ министър на турзима, от когото е вторият й син Петър. Трогателни бяха моментите със сърдечни поздравления и прегръдки, както и танцът на Димитър Рачков с майка му. Тя грееше от щастие край сина си и порасналия си внук.

„И Митачето завърши! На добър час, тате! Смело и отговорно напред, ние винаги ще те подкрепяме и обичаме”, сподели Рачков с вълнение към снимките от тържеството.

Засега не е ясно по какъв професионален път ще поеме синът му, но май няма да става актьор. Според близки до комика, младежа е приет в престижен университет в Париж и планира да продължи обучението си във френската столица. По всяка вероятност ще следва политически науки или право.

Преди време Димитър-младши имал желание да учи актьорско майсторстмо, но размислил. Идеята не му хрумнало само, защото е син на актьори и от малък познава гилдията. Димитър-младши има значима роля зад гърба си в хитовия сериал „Откраднат живот”, в който участваше и брат му Петър. През 2017 г. Димитър-младши влезе в поредицата, за да играе син на баща си в реалния живот – Рачков. Идеята да си партнират пред камера била на майката на Димитър-младши – Христина Апостолова, която е сценарист на сериала. Тогава Рачков издаде, че се разбрал със сина си да бъде критичен към изявите му. Само че нямало какво да изтъкне като кусур. Димитър-младши се справил брилятно с ролята си, с което учудил не само родителите си, а и останалите от екипа на сериала.

„Ако реши да стане актьор, ще го подкрепя”, казвал е Рачков. Когато синът му имал идея да тръгне по неговия професионален път, водещият, известен от редица предавания на Нова тв, включително шоуто за имитации „Като две капки вода”, му обяснил колко е трудно да си актьор. Рачков се притеснявал още, че ако синът му стане артист винаги ще ги сравняват, което е неизбежно. Стартът на актьорската кариера на Димитър-младши би била с тази тежест, към която има и вероятност от негативни коментари. Макар че, изтъквал е Рачков, е нормално децата на актьорите да искат да станат такива. Израснали са сред актьори, а и носят гените на родителите си. „Ще го подкрепя във всичко”, показвал е категоричност все пак Рачков.

Самият той пък решил да става актьор в първи клас. Възхищавал се много на Тодор Колев и следял изявите му. Въпреки мечтата да е на сцена, Рачков, който на 18 септември ще празнува 52-рия си рожден ден, завършва средното си образование в ПГСАГ „Кольо Фичето” в родния Бургас с паралелка геодезия. През 1995 г. Рачков завършва НАТФИЗ в класа на проф. Димитрина Гюрова и проф. Пламен Марков. По време на студентството си актьорът се е хващал на работа, нямаща нищо общо с артистичните му стремежи. И понеже е старателен във всичко, на Рачков му вървяло дори като сервитьор в бургаски ресторант, като какъвто се трудел две-три лета. Не му се налагало, понеже родителите му винаги са го подкрепяли и се стараели нищо да не му липсва. Рачков оценявал усилията им и тъкмо затова искал да е независим още, откакто е студент. Смятал, че трябва да се стреми сам да се грижи за себе си, а ако има възможност и да помага на родителите си.

На Рачков му вървяло като сервитьор, понеже бил изряден във всяко отношение, искал да си свърши работата по най-добрия начин и работел всеотдайно. Обслужвал бързо масите, не забравял поръчки, винаги ги приемал с усмивка, при това не лицемерна, а съвсем искрена. Даже се представял. И винаги бил подготвен – кое е прясно, какви са специалитетите, какво би препоръчал, и бързал с носенето на поръчките. Така че заслужено получавал високи бакшиши. Понякога на вечер Рачков изкарвал по 1000 лева към заплатата си, която била малко над 2000 лева. Става дума за времето от преди деноминацията. И все пак парите не били малко, така че студентът Рачков бил доволен.

Той работел и като строителен работник, след като изкарал една година казарма. Тогава нямал пари, пък имал гадже – манекенка, и искал да отидат на почивка. Макар че нямало изгледи да намери бързо нужните средства, Рачков поел ангажимент пред девойката, че ще успее. Попитал приятел за работа и разбрал, че строят стадион „Нефтохимик” в Бургас. Сутрин правели кастинг за общи работници и давали по 50 лева на ден. Рачков, разбира се, отишъл, но не го избрали. Четири дни не успявал да се пребори с конкуренцията, докато случайно не срещнал на центъра в Бургас човекът, който правел кастинга за работници. Рачков веднага се представил и споделил, че иска да работи на стадиона. Нямало да съжалява. „Височина нямам, но съм жилав”, заявил Рачков и получил шанс. Още на следващия ден бил сред избраните. Пет дни актьорът носил големи, тежки чували и бъркал бетон. „Аз съм участвал в дренажа на стадион „Нефтохимик” с един 20-кг. чук”, споделял е Рачков.

Актьорът се гордее с пътя, който е изминал, тъй като винаги е бил независим и всеотдаен в работата си. Само веднъж е имал колебание дали да не емигрира. Такава идея имал през 1996г.-1997г. по време на инфлацията. Тогава в Сливенския театър, където Рачков постъпил на работа след като се дипломирал в НАТФИЗ, репетирали „Женитба” на Гогол. В паузата актьорът излизал и шокиран установявал, че цените в магазините пак са се сменили. Ставало му потискащо и даже не искал да излиза от театъра. Приемал го като оазис. Времето било трудно. Даже се случвало зрителите да са по-малко от актьорите на сцената. И все пак това е щастлив период за Рачков, понеже бил млад и нахъсан да се докаже в професията. Харесвал колегите си и изиграл десетина главни роли.

Рачков работи до 1998 г. в Сливенския театър, след което играе известно време в Малък градски театър „Зад канала”. Не го назначили на щат, но пък харесали от Народен театър „Иван Вазов” и го поканили. Актьорът приел с радост, макар че мечтаел да е в Сатиричния театър. До днес Рачков помни култовия въпрос, който баща му задал, когато му се обадил от уличен телефон, за да му се похвали, че вече е в Народния театър. „Нещо свободно в Сатирата нямаше ли?”, попитал таткото на Рачков. Повече от 20 години актьорът работи с продуцента Магърдич Халваджиен. Като водещ на предаванията, реализирани от него, Рачков се прославя в национален мащаб. Съвсем скоро в ефира на Нова тв стартира поредното предаване на Халваджиян с водещ Рачков – „Пееш или лъжеш”.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *