Рангел Бизюрев смени адвоката, удрял Митко в ребрата

Подсъдимият по делото за убийството на Димитър Малинов от село Цалапица – Рангел Бизюрев, ще бъде представляван от нов адвокат, ангажиран от семейството му, сподели служебният защитник на Бизюрев Димитър Колев.

„Тази сутрин бях уведомен от разследващия полицай в „Криминална полиция“, че има упълномощен защитник, който оттук нататък ще защитава правата и интересите на обвиняемия Бизюрев“, каза адвокат Колев.

свързани

Той не можа да конкретизира кой ще бъде новият защитник на подсъдимия.  

Припомняме, че Бизюрев остава с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според съда има реална опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление, като например да повлияе на показанията на разпитаните свидетели с оглед уточняване на факти и обстоятелства.

свързани

През миналата седмица стана ясна причината за спора, както и кой е нанесъл ударите по тялото на Митко. До фаталния момент се е стигнало заради обиди от страна на пострадалия Митко към Рангел посредством трети човек.

„Намерението на Рангел е било да има връзка с Митко и да видят дали няма спорове между тях. Опитал е да намери диалог, възникнали са реплики между двамата и се е стигна до нанасяне на удари от страна на Рангел. Ударите са били 4 удара в областта – торса, ребрата, но отрича да е удрял в лицето и смъртта да е настъпила следствие на това„, коментира тогава служебният защитник на Рангел, цитиран от „Фокус“.

свързани

През утрешния ден започва отначало делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в лично укривателство. Процесът ще бъде гледан от нов съдия Спасимир Здравчев. Освен за собствената си съдба, Рангел ще бъде отговорен за съдбата и на близнаците Динкови. Той ще бъде разпитан като свидетел по делото им за лично укривателство.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *