Разследват „Челси“ за финансови нарушения по времето на Абрамович

„Челси“ е разследван от Висшата лига за предполагаеми нарушения на финансовите разпоредби по време на времето на предишния президент Роман Абрамович в клуба, съобщават британските медии.

Настоящите собственици Тод Бьоли и Clearlake Capital Consortium, които поеха управлението миналото лято, след като Абрамович беше принуден да продаде клуба след санкции в резултат на нахлуването на Русия в Украйна, са сигнализирали сами за евентуалния проблем Висшата лига и Футболната асоциация.

УЕФА обяви миналия месец, че лондончани са се съгласили да платят 10 милиона евро на централата заради „непълни финансови отчети“ между 2012 и 2019 година.

От „Челси“ обявиха в изявление, че новите им собственици са разбрали за евентуални нарушения при извършването на „задълбочен процес на проверка“ преди покупката на клуба, пояснява БТА.

Според британските медии, все още не са повдигнати обвинения от страна на Висшата лига, но въпреки че те се отнасят за минал период, възможните санкции могат да включват глоба или отнемане на точки, ако клубът бъде признат за виновен за неправомерни действия.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *