РАЗКРИТИЕ: Киро върти лопатата по съвет на Найо Тицин, Гена Трайкова и пиар от „Газпром“

Продължаваме промяната“ е наела внушителен пиарски екип за предстоящите избори, чувствително по-голям, отколкото на останалите партии.

Синият Найо е пиар на Киро и Асен

Сред най-интересните фигури в него са журналистът Найо Тицин, който преди години работеше за Иван Костов и „Демократична България“, както и Гена Трайкова, която дълги години отговаряше за новините и публицистиката в Би Ти Ви. За кампанията ще помага срещу огромен хонорар и македонецът Драгиша Живкович, който се оказва, че е работил за „Газпром“ в Ниш, пише „Филтър“.

Гена Трайкова стана известна покрай bTV

Така излиза, че публичното лъскане на имидж от Кирил Петков, който развъртя лопатата при наводненията в Карловско, е именно резултат от съветите на тримата изброени.

„Промяната“ освен това ще разпространява посланията си и чрез „селебрити инфлуенсъри“, на които заложи и при предишните избори. Това са известни личности, които рекламират в социалните мрежи различни продукти – от хапчета за отслабване до скъпи автомобили.

На всички, които публично ще хвалят промяната на Кирил и Асен, са раздадени документи с опорни точки на парията. Олорките са доста елементарни, хората на Петков и Василев изтъкват, са всъщност заслуга на други партии.

Пиарският екип на ПП е посъветвал всички участници в кампанията да подчертават, че те са младите, усмихнатите и перспективните, докато останалите са стари и назадничави.

На основателни подигравки е подложено и избраното от партията мото “Да си довършим работата“. Повечето го определят като крайно неподходящо заради съдържащия се в него сексуален подтекст, особено в контекста на спецификата на взаимоотношенията между бившия министър-председател Кирил Петков и началничката на кабинета му Лена Бориславова.

Мотото е неподходящо и заради обърканите политики на ПП в много сфери, които никой в държавата няма желание да бъдат довършвани.

Сред тях са самолетната линия София – Скопие, гафовете в законодателната и кадровата политика, двойната в сравнение с ЕС инфлация и много други. Специалистите по връзки с обществеността недоумяват как е възможно харвардците, които традиционно имат добър усет за реклама, да допуснат толкова елементарни грешки, които може да разрушат цялата кампания.

Няколко дни след обявяването на мотото стана ясно, че неговият автор е чужденец, който очевидно не познава добре българския език, както и двусмислиците, които могат да породят отделни думи и фрази.

Време за смяна на слогана обаче нямало, защото всички рекламни материали и билборди вече са отпечатани, а изработването на нови ще отнеме много време и ще погълне немалко средства.

Така по всяка вероятност кандидатите на „Промяната“ ще търпят подигравки по време на кампанията и ще бъдат подлагани на жлъчни коментари цял месец.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *