Разкритие в Narod.bg: ГДБОП души около Боре Канадеца за кокаина от кораба „Верила”

Спецченгетата от ГДБОП душат около Борис Димитров – Боре Канадеца за намерения на кораба „Верила” 500 кила кокаин, научи Narod.bg от свои източници в МВР. Според проверяващи се оперативни данни бившият висаджия от Пловдив е реалния собственик на заловения кокаин, чиято стойност по предварителни данни е около 40 милиона щатски долара.

Дрогата беше намерена на 21 декември в кораба, собственост на Параходство „Български морски флот” на братята Кирил и Георги Домусчиев.

Narod.bg научи, че кокаинът е купен от наркокартел в Перу и е натоварен на „Верила” в Бразилия.

Официално се знае, че „Верила” е за насипни товари и през последните месеци е имал подозрителни маршрути между Южна Америка, Канада и Европа. Последно бил засечен на 2 септември 2023 година в град Сантос, Бразилия. След това плавал за Канада, а на 19 декември пристигнал в ирландското пристанище Фойнс именно от Канада. Съобщава се, че корабът превозвал пшеница от Канада и отплавал от Монреал на 9 декември.

Изданието The Irish Sun посочи, че водещата хипотеза е, че корумпиран пристанищен служител е помогнал кокаинът да се натовари на борда.

„Айриш таймс” изтъква, че е възможно общата стойност на открития кокаин да мине 40 милиона долара.

Последно името на Боре Канадеца се замеси в опит за атентат срещу Димитър Желязков – Митьо Очите, показа проверка на Narod.bg.

Преди няколко години жълти медии писаха, че Борис Димитров – Боре Канадеца и партньорът му от пловдивската група на разпадналата се кримиорганизация ВИС-2 Румен Атанасов – Козела давали 200 000 евро за екзекуцията на Очите. Тази мълва обиколила Южното Черноморие след като силовакът на Канадеца и Козела – Божо Кравата, посрещна с дъжд от куршуми Желязков и хората му пред ресторант „4You” в Слънчев бряг на 8 юни 2016-а.

След убийството на Жоро Илиев ВИС-2 се разцепила на няколко по-малки групи, като Канадеца и Козела завзели териториите около хотел „Алба” и крайбрежната алея на Слънчев бряг, където се помещава и ресторант „4You”.

Козела и Канадеца никога не плащали рекет на Митьо Очите, но допреди атаката не пречили на бизнеса му с дрога. От лятото на 2015-а, обаче, създадали своя група за рекет и търговия с наркотици, управлявана от Божидар Кузманов – Божо Кравата и така пресекли пътищата си с Митьо Очите, пишеха жълтите вестници.

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *