Путин разпрати покани до европейски лидери за инаугурацията на 7 май

Покани за инаугурацията на Владимир Путин разпращат от Кремъл. Тя ще се състои на 7 май, съобщи ръководителят на комисията по регламента и организацията на парламентарната дейност на Съвета на федерацията Вячеслав Тимченко пред ТАСС. 

„Всички сенатори са поканени на встъпването в длъжност на президента и ще бъдат подложени на PCR тест предния ден„, отбеляза Тимченко.

свързани

Съгласно закона, избраният президент започва да упражнява правомощията си след изтичането на шестгодишния мандат от встъпването в длъжност на предходния държавен глава. През 2018 г. Владимир Путин встъпи в длъжност точно на 7 май

Поканите за церемонията по встъпването му в петия му президентски мандат са получени в делегацията на ЕС в Москва, както и от страните членки, съобщи говорителят на Европейската служба за външна дейност Петер Стано. 

свързани

Той заяви, че в момента се обсъжда какъв да бъде общият отговор, но уточни, че върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел по-скоро е против участието на ЕС в церемонията

Стано нарече обявените от Кремъл учения с ядрено оръжие на границата с Украйна „продължение на безотговорното поведение на Русия и още едно доказателство, че тя е заинтересована от допълнителна ескалация на ситуацията, предизвикана от нейната незаконна агресия“, пише „Труд“.

На въпрос за евентуалната подготовка за разрушаването на Кримския мост от украинските въоръжени сили Стано подчерта, че Украйна се бори за оцеляването си и има легитимното право да се защити. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *