Приложение интегрира изкуствения интелект да чете приказки с гласа на родителя

Българско приложение успява да интегрира изкуствения интелект и той да чете детски приказки с гласа на родителя. Автор на идеята е Христомир Христов

„177 е числото, което набирахме на старите телефони, за да слушаме приказки. Мало хора си го спомнят. Работим с клиенти от доста време. Когато разбрахме за новите технологии на клонирането на езика, си казахме, че това е перфектна възможност“, обясни Христов в неделното издание на „България сутрин„. 

свързани

Изобретателят обясни и как работи приложението: „Изтегля се, родителят записва гласа си, между 30 и 45 секунди. Ние избираме думи, които той говори и само след няколко минути сме готови всяка една приказка да разкажем с неговия глас„.

Една от основните идеи е да се помогне с намаляването на екранното време.

„Родителят да чете приказката е най-доброто. По този начин детето възприема по по-различен начин. Динамиката, в която живеем, предполага и родителите да използват технологията в ежедневието. Ние ще им спестим време. Тестовете бяха базирани на обратна връзка от родителите“, посочи Христов пред Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че към „Братя грим“ има най-голям интерес.

„Не ме е страх от технологията. Вече има застрашени професии, но други се раждат. Изкуственият интелект ще ни е по-полезен, отколкото негативен„, коментира Христов.

Приложението ще е готово през септември, обяви изобретателят.

Гледайте целия разговор във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *