Прецакаха брат Аргиров с пенсията

Три пъти по-ниска пенсия от очакваното скоро ще започне да получава естрадният певец Светослав Аргиров. Въпреки че сумата била, силно занижена, все пак остава колосално висока за българските стандарти, пише Ретро.

Става дума за 2 хиляди евро месечно – пари, които мнозина родни пенсионери вземат в рамките на 6 месеца. Пенсията на Светослав обаче ще му се превежда от Норвегия, където той дълги години живя и се труди. Едва сега е оправил окончателно документите си за стаж и му остават още няколко месеца чакане, докато навърши необходимата възраст. Първоначално пресмятал, че ще грабне рекордните за нашите географски ширини 6 хиляди евро месечна издръж за старост, но сметките му се оказали криви. Крайната сума е някъде 2 хиляди евро, или 4 бона, но певецът е категоричен, че не парите са най-важното нещо на този свят. Светослав вече има и българска пенсия, която е в размер на 500 лева.

С брат му Благовест влязоха в списъците с пожизнени пенсии, раздавани от Министерството на културата. Благовест няма дългогодишен стаж в чужбина и не е бил гражданин на друга, затова ще прибира по-оскъдни пари за старост. Естрадните звезди през този април навършват 65 години и вероятно ще празнуват с грандиозен купон с роднини, приятели и колеги. Те възобновиха музикалната си кариера след дългогодишна пауза и отново обикалят по концерти и участия в страната. Основните им доходи обаче идват от фирмите им. Пръв в бизнес начинанията се ориентирал именно Благовест, който още преди 20 години основал кантора за недвижими имоти. Светослав пък изкара доста години зад граница и бе добре платен музикант в Норвегия, но се върна у нас с жена си Кристин през 2017 г. Сега двамата живеят в чисто нови палати в Банкя, които наскоро си построиха, но само с жените до себе си.

Роднините им са все пръснати в чужбина. Първородният син на Благо – Александър, е от първия му брак. Той е женен за манекенка от 2010 г., с която имат вече две дечица. Аргиров-младши е преподавател, в Кралската въздушна академия в Норвегия и е топ пилот. Брат му Крис от втория брак на баща му с настоящата му жена — румънката Лили, се е установил в Щатите и не е семеен. Синът на Светослав — Кристофър, също е избрал да остане да живее в Норвегия. Той няма съпруга и е единственият от наследниците на Аргирови, който е поел по пътя на братята, тъй като се занимава с музика и свири в тамошна рок банда.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *