ПП калинки! Спасител на плажа, „брадър”, миска и тамплиер набутани във властта

Брокерите от ПП бързат да набутат свои хора в управата на важните държавни дружества преди ротацията като застраховка, че ако се стигне до избори и те изхвърчат от властта, ще имат пионки, през които да упражняват влияние.

Примерите за набутване на ПП калинки по върха на държавата са десетки, но в предаването „Опозиция“ журналистът на „Сега“ Юлиана Бончева осветли няколко от тях.

Сред най-куриозните назначения виждаме миска, тамплиер, участник в „Биг Брадър” и спасител на плажа….Всички до един от ПП.

Какво разбира от управлението на ВиК дружества бизнесменът с опит в областта на производството на трикотаж и варови разтвори Богомил Петков?

Миската Радка Орцева вече е голям началник….
Добър финансов контрольор ли е Мисис България 2014 Радка Орцева, съпруга на другаря на висаджиите Орце Орцев, на дейността на „Автомагистрали”, която е била кандидат-депутат от ВМРО? Ще може ли млад спасител на плажа да спаси държавната фирма „Автомагистрали“?

На тези въпроси търси отговор в Бончева и дава примери с поредни назначения в бордовете и надзорните съвети на държавните дружества, които показват, че нищо старо не е забравено и че особено важен фактор е партийната подкрепа.

Реклама

Сред тях е 28-годишният юрист без практика Даниел Михалев на 28 години, който, обаче, се изявява се като активен партиец на ПП, дори е бил координатор на предишните избори. Това е достатъчно, за да бъде набутан в борда на… „Автомагистрали” АД.

„Брадърът“ Кирил Симеонов
Друга калинка – биг брадърът Кирил Симеонов, прескочил от ИТН в ПП, пък стана член на Надзорния съвет на ВиК-холдинга….

Пак на същата удобна позиция е паркиран и одиозният тамплиер Богомил Петков, бивш депутат от боркерите „Продължаваме промяната” и екс кандидат-кмет на Севлиево, издигнат от инициативен комитет на…. леви партии, начело с БСП. След това усеща новия повей но политическия вятър и става фен на кирковци и кокорчовци.

Петков се занимава с плетачни машини, производство на трикотаж и варови разтвори, но е поставен да управлява водния сектор на България…

„Новият закон за публичните предприятия категорично не работи. Няма значение, че са проведени конкурси за директори и надзорници (отделен въпрос е дали са спечелили най-добрите кандидати), това не пречи на министрите да правят чистки във фирмите“, обобщи журналистът. Редно ли е министър да назначава бившия си съдружник в държавна фирма, може ли цели управи да се сменят на базата на остарели доклади и очертава ли се по-добро управление на държавната икономика.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *