ПП-ДБ измести ДПС и зае второ място по численост в НС, трета се нарежда „Възраждане“

Случващото се в ДПС продължи да предизвиква напрежение и дори разбърка политическата ситуация, след като „Движението“ се нареди като четвърта по численост парламентарна група, а така няма да получи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

свързани

Коалицията ГЕРБ-СДС остава първа по численост с 68 депутати. Втора вече е коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ с 39 народни представители и така по Конституция следва на нея да бъде връчен вторият мандат за съставяне на правителство. На трето място е „Възраждане“ с 38 народни представители. ДПС вече е четвърта политическа сила с 25-ма депутати, като преди това те бяха втори с 44 места в пленарната зала. На пето място се нарежда „БСП за България“ с 18 депутати, следвана от „Има такъв народ с 16.

свързани

Нечленуващите в парламентарни групи нараснаха до 36-ма. Сред тях са народните представители от „Величие“, чиято парламентарна група преустанови съществуването си на 5 юли, след скандалите в партията, както и изключените от ДПС 17 депутати. Двама от „Движението“ пък решиха да напуснат групата по собствено желание и така общият им брой стана 19.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *