Пореден горещ ден – ще дойде ли скоро захлаждане?

Днес денят ще започне с минимални температури в страната от 19 до 25 градуса, а по Черноморието – до 24 градуса. Над страната през целия ден ще бъде слънчево, а по Черноморието ще бъде ветровито. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч в от изток. Максималните температури в страната ще са от 36 до 40 градуса, а в крайните южни райони до 41. По Черноморието ще бъдат до 32-34 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ветровито. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 30-33 градуса. Вятърът ще бъде умерен от североизток със скорост до 20 км/ч. Вълнение по Северното крайбрежие ще бъде слабо с височина на вълната до 1,2 метра, а по Южното до умерено с височина на вълните до 2,5 метра.

Над планините ни очаква слънчево време. Вятърът по високите части, над 2500 м височина, ще бъде слаб до умерен от югоизток. Максималните температури за деня, над 2500 метра височина, ще са около 15-18 градуса, а на 1500 метра от 23-25 градуса.

Превалявания се очакват в сряда в планините от Западна България и по Черноморието. В четвъртък ще превалява по поречието на Дунав, в района на Русе. В петък ще се задържи горещо с повече облаци по Черноморието. В събота разхладителни валежи по Черноморското крайбрежие.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *