Пожарът в Родопите продължава да гори, колите не успяха да го локализират

Родопите продължават да горят, техника и доброволци се включват утре в борбата с огъня. Пожарът над село Хвойна вече изпепели над 500 декара борова гора. 8 екипа от 8 горски стопанства от територията на ЮЦДП се включват утре в борбата с огъня. Доброволците ще бъдат водени от горски служители.  Очаква се по въздух да се включат и 2 хеликоптера на ВВС от авиобаза „Крумово“.

свързани

 
Поради тежкия терен днес пожарните коли не можаха да достигнат до локализирания пожар. След 15:30 часа хеликоптер Кугър се включи в гасенето, с 10 захода машината изсипа 15 тона вода върху горящата гора. Военните споделиха, че условията за работа в района на пожара са били изключително сложни поради гъстия дим.

свързани

Поради голямото засушаване в района се наложи хеликоптерът да пълни вода от няколко микроязовира край Асеновград и от река Белишка над Лъки. Поради липсата на вода, село Хвойна минава на воден режим, като водоподаването ще се спира през нощта. 2 екипа остават да дежурят тази вечер. На този етап няма опасност за жителите на околните населени места.

Снимка: Димо Дичев, ВСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *